Μηχανές Σκέψης από τον Τζίμη Ευθυμίου

In Εικαστικά, Τέχνες by mandragoras


ΕικαστικάΤο Τρίκυκλο του Μουσείου του μέλλοντος θα παρκάρει για λίγες μόνο ημέρες στην γκαλερί ΗΩΣ, Χέυδεν 38 και Αχαρνών στην πλατεία Βικτωρίας. Ο Τζίμης Ευθυμίου θα ξεφορτώσει 13 πίνακες ζωγραφικής, 21 γλυπτά και 3 κατανοητά αντικείμενα, τα οποία θα παρουσιάσει “νοικοκυρεμένα” από την Πέμπτη 14 έως και την Δευτέρα 25 Ιουνίου.
Θα είναι η πρώτη από τρεις συνολικά εικαστικές αποβάσεις που προγραμματίζονται στην “παραμεθόρια ζώνη” της πλατείας Βικτωρίας, ενώ για τις επόμενες θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση κατά την διάρκεια της ανωτέρω έκθεσης.
Πρόκειται για την τέταρτη.. ή πέμπτη ? ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Τζίμη Ευθυμίου με τίτλο “Μηχανές σκέψης” . Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, τα έργα τέχνης οφείλουν να είναι μηχανές που ενεργοποιούν την σκέψη σε ένα πεδίο απαλλαγμένο από τον φόβο η τον ρεαλισμό.
Ο Τζίμης Ευθυμίου είναι μαθηματικός. Ασχολήθηκε με την τέχνη επειδή δεν είχε το θάρρος και την τόλμη να αφιερωθεί στην αναρρίχηση ή στο υποβρύχιο ψάρεμα. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου του βρίσκεται ακόμα στο μέλλον…


Εγκαίνια Πέμπτη 14 Ιουνίου, ώρα 20:30
Διάρκεια Έκθεσης 14 – 25 Ιουνίου
ΗΩΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ
Χέυδεν 38 , Πλατεία Βικτωρίας, Στάση μετρό Βικτώρια

Share this Post