ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ CAFÉ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ

In Εκδηλώσεις by mandragoras

 

 

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 20:30 ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις με Συγγραφείς» στο café του ΙΑΝΟΥ, συνομιλεί με τον επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου και συγγραφέα Διονύση Σιμόπουλο. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Μια συζήτηση με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου «Ο ουρανός της Ελλάδας: Άνοιξη», εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα μεταδίδεται ζωντανά στο ianos.gr.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Μια κατάθεση ψυχής του Διονύση Σιμόπουλου, ένα ταξίδι στ’ άστρα… Θα μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις του και με την ευκαιρία της έκδοσης του καινούργιου του βιβλίου με τίτλο «Ο ουρανός της Ελλάδας: Άνοιξη», o επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου θα μας ξεναγήσει στον ελληνικό ουρανό ανά εποχή εξηγώντας και αναλύοντας μας, ποιοι αστερισμοί είναι ορατοί ανάλογα με την κάθε εποχή, πως πήρε το όνομα του ο κάθε μήνας του έτους και εισάγοντάς μας σε βασικές έννοιες της αστρονομίας.

Λίγα λόγια για τον Διονύση Π. Σιμόπουλο

Γεννήθηκε το 1943 στα Γιάννενα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία και Αστροφυσική στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Είναι επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, πολυβραβευμένος διεθνώς για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση. Το πλούσιο επιμορφωτικό του έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 26 βιβλία, πάνω από 500 σενάρια επιμορφωτικών τηλεοπτικών εκπομπών και πάνω από 250 σενάρια πολυθεαμάτων πλανηταρίου.

Λίγα λόγια για τις Συναντήσεις με Συγγραφείς

Στις «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με Έλληνες συγγραφείς για το έργο τους και τη ζωή τους. Μαζί σχολιάζουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ανιχνεύοντας και αναδεικνύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τις ερωτήσεις του για τον κάθε καλεσμένο στο email: pr@ianos.gr και όλες μεταδίδονται ζωντανά από το ianos.gr

 Link Εκδήλωσης:

     https://www.ianos.gr/events/sinantiseis-me-singrafeis-dionisis-simopoulos-ekd.html