ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ Alexis Paul (Saudaá Group)

In Εκδηλώσεις, Μουσική by mandragoras

 

 

Εγκαίνια: 20/02 @7μμ
Διάρκεια: 21/02- 28/02

Η Phoenix Athens παρουσιάζει το μουσικό γεγονός και την έκθεση του Alexis Paul (Saudaá Group).

Ο Alexis Paul (Saudaá) έχοντας την λατέρνα για μουσικό όργανο έχει ξεκινήσει μια νομαδική και ποιητική περιπέτεια από το 2016. Με σκοπό τη δημιουργία μιας εγκάρσιας εμπειρίας, ο Paul αντλεί έμπνευση από την καρδιά αυτού του οργάνου και το χησιμοποιεί ως «εργαλείο» για να ανακαλύψουμε κάθε πτυχή της μουσικής αυτής.

Η πρόθεση του έργου του, που έχει μεγαλύτερη σημασία από την ίδια την πολιτιστική παραγωγή, βασίζεται στην έννοια του ORGUE – PAYSAGE ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ. Πίσω από αυτό είναι ένα πολύπλευρο έργο εμπνευσμένο από την πολιτιστική κληρονομιά της λατέρνας, το οποίο συνίσταται στη συγκέντρωση της εικόνας και της έμπνευσης από τους λαϊκούς πολιτισμούς, στην εξερεύνησή τους και στην εξαγωγή των ωραιότερων πτυχών με μια σύγχρονη και συνεργατική προοπτική.

Για την έκθεση “ORGUE – PAYSAGE”, ο Alexis Paul καλεί τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τη μουσική πορεία του, εξερευνώντας την ποιητική πλευρά του νομαδικού έργου του. Η πρακτική του περιλαμβάνει μια ποικιλία μέσων από ηχητικά τοπία σε φωτογραφίες και κολάζ. Ο Alexis Paul ξεκίνησε πρόσφατα να εξερευνά τους δεσμούς μεταξύ κέντημτος και ήχου παράλληλα με την ιδέα της επανάληψης. Χρησιμοποιώντας το παραδοσιακό διάτρητο χαρτόνι και τρυπώντας αρχαία Κυκλάδικα σχέδια, στοχεύει στο να παίξει ένα βρόχο από κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων, ο Alexis Paul θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα “ελαφρύ” σόλο σετ που θα συνδυάζει το ηχητικό δείγμα που εξάγεται από την λατέρνα σε αναλογικό ενισχυτή.

Phoenix Athens Gallery and Residency
T: +44 (0) 75 039 22 127
    +30 697 44 88 013