Θραύσματα χαρτιού του Μιχάλη Αμάραντου

In Εικαστικά, Τέχνες by mandragoras


ΕικαστικάXαρακτικά, σε λινόλαιο, βαθυτυπίες, παστέλ σε χαρτόνι και χαρτί,  κάρβουνο, στυλό και μολύβι σε χαρτί και χαρτόνι, χρωματισμένος σίδηρος, ακρυλικό σε χαρτί και χαρτόνι, μεικτή τεχνική σε χαρτόνι και χαρτί επίσης,  είναι κάποιες από τις τεχνικές που επιλέγει ο Μιχάλης  Αμάραντος στη νέα του δουλειά που παρουσιάζει στην Evripides Art Gallery στο Κολωνάκι.

Το χρώμα διακριτικό, αποχρώσεις μαύρου και γκρι, μορφές ακανόνιστες, παραμορφωμένες για να προκαλέσουν ένταση ή και πόνο, κάποτε διακριτικά κι άλλοτε έντονα τα χαρακτηριστικά τους. Φαγιούμ, προσωπεία πορτρέτα, νεκρές φύσεις. Και πάντοτε θραύσματα απομεινάρια που υπονοούν και εντείνουν την έλλειψη.

Ο Μιχάλης Αμάραντος, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 1953. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Αθήνας με δασκάλους του τον Δημήτρη Μυταρά και τον Δημοσθένη Κοκκινίδη και σκηνογραφία με τον Βασίλη Βασιλειάδη. Από το 1982 μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

 

 

“M”

Share this Post