“Το Φορτηγάκι της Αγάπης” | διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά

In Θέατρο, Τέχνες by mandragoras


Θέατρο


Υ πό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων παρουσιάζεται και φέτος, για δεύτερη χρονιά, στον Τεχνοχώρο “Εργοτάξιον”, η διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά “Το Φορτηγάκι της Αγάπης”.

Είναι μία θεατρική παράσταση με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, που βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή των παιδιών, τα οποία μαζί με τους ηθοποιούς, χορεύουν, τραγουδούν και βοηθούν στην εξέλιξη της δράσης.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Η ιστορία μας μιλάει για ένα φορτηγάκι, που θέλει να γίνει τρένο και σαν μόνη λύση γι αυτό βρίσκει ότι θα πρέπει να κάνει ότι κάνουν και τα τρένα. Ξεκινάει λοιπόν τα μεγάλα ταξίδια, νομίζοντας ότι αυτός είναι ο δρόμος για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Όμως, στη διαδρομή συναντά τα Αρνητικά Συναισθήματα και τα “φορτώνεται” με αποτέλεσμα, λόγω του αβάσταχτου φορτίου, να δυσκολεύεται για να φτάσει στο στόχο του. Άραγε, θα καταφέρει να γίνει τρένο;

Το μικρό φορτηγάκι, με την απλότητα, την αθωότητα, την αισιοδοξία και την καλόκαρδη στάση του απέναντι σε κάθε πιθανή περιπέτεια και κακουχία, που συναντά, καταφέρνει να προσελκύσει τους μικρούς θεατές σε ένα μοναδικό ταξίδι χαράς, γνώσης μέσα από το παιχνίδι. Μέσα από το έργο τα παιδιά μαθαίνουν πως να διαχειρίζονται τα αρνητικά συναισθήματα και πως, με τη βοήθεια της Αγάπης, να τα μετατρέπουν σε θετικά!

«Το Φορτηγάκι της Αγάπης» μιλάει στα παιδιά για όλα τα αρνητικά συνθήματα, που μας απομακρύνουν από τα όνειρά μας και από το λυτρωτικό συναίσθημα της Αγάπης. Περιέχει μαθήματα οδικής συμπεριφοράς για πεζούς και θεατρικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί μοιράζουν στα παιδιά το σκίτσο του έργου, για να χρωματίσουν το δικό τους «Φορτηγάκι της Αγάπης».

Οι έμπειροι συντελεστές της παράστασης μεταφέρουν με ευαισθησία και αμεσότητα τα νοήματα του έργου στους μικρούς θεατές και παράλληλα τους ψυχαγωγούν. Μέσα από την ψυχαγωγία τα παιδιά, με πνεύμα συνεργασίας, οδηγούνται στην απόκτηση αυτογνωσίας, αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτουν τις βιολογικές και ψυχολογικές ανάγκες τους για χαρά, κίνηση και έκφραση και διατηρούν την ψυχική και σωματική ισορροπία τους.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρικό κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Χάρης Γεωργιάδης

Μουσική: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Ανδριτσόγιαννος

Παίζουν: Χάρης Γεωργιάδης, Σταυρούλα Καλαϊτζή, Μάγια Ντελέζου

Πληροφορίες

Διάρκεια Παράστασης : 60-70 λεπτά

Πρεμιέρα: Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ημέρα και ώρα παράστασης: Κάθε Κυριακή στις 12:30

Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ | Ομαδικό (άνω των 8 ατόμων): 5 ευρώ

Τοποθεσία: Τεχνοχώρος Εργοτάξιον – Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (Δίπλα στο μετρό της Δάφνης. Έξοδος Στριγγάρη/Αγίου Δημητρίου)

Τηλ.: 6983930220 | email: ergotaxion@gmail.com | fb: Εργοτάξιον

«Μ»

 

Share this Post