Πελεκάνος, του Βασίλη Ραΐση | Θεατρική πρόταση

In Θέατρο, ΤΕΧΝΕΣ by mandragorasΜία παράσταση γλυκιά χιουμοριστικη αλλά και υπογείως τρομακτική είναι ο Πελεκάνος του Βασίλη Ραιση σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλιότσου που παίζεται κάθε Τρίτη στις 20:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις.

Τρία μονόπρακτα του Βασίλη Ραΐση συνθέτουν το πλαίσιο γνωριμίας, συμβίωσης και δημιουργίας οικογένειας ενός ξεχωριστού ζευγαριού. Μια γυναίκα και ένας άντρας που διεκδικούν τη διαφορετικότητά τους σε έναν κόσμο που τους συνθλίβει. Που φοβούνται τη δέσμευση αλλά τελικά δημιουργούν μία σχέση που γεννιέται επιπόλαια, ωριμάζει επιπόλαια και γεννούν ένα παιδί επιπόλαια. Εκείνη εμφανίζεται στο πρώτο ραντεβού ντυμένη νύφη. Εκείνος αφορίζει τον γάμο αλλά είναι έτοιμος να παντρευτεί σε λιγότερο από μέρα. Παίζει βιολί με συγκίνηση αλλά εκείνη συγκινείται βλέποντας λέαινες να κατασπαράζουν έγκυες ζέβρες. Στέκουν και οι δύο πάνω από ένα λίκνο ως γονείς και προσπαθούν να καθρεφτιστούν στο μωρό τους. Και κάπου ανάμεσα στην ιστορία τους περιμένει να μπει ένας πελεκάνος. Ένα έργο για το ακατόρθωτο του έρωτα.

Ο Πελεκάνος λοιπόν συστηνεται ως μια χειροποίητη παράσταση  με δύο ηθοποιούς (Τάσος Αντωνίου, Τώνια Αποστόλου) να συγκρούονται μεταξύ τους, εγκλωβισμένοι σε ένα κάδρο που αλλάζει πίνακες.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Βασίλης Ραΐσης
Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Καλιότσος

Σχεδιασμός φωτισμού: Γιάννης Ζέρβας
Σκηνικά-κοστούμια: η ομάδα
Χειρισμός Φωτισμών: Στεφανία Λάτση
Μουσική επεξεργασία: Παύλος Λάππας
Βίντεο προβολές: Βασίλης Ραϊσης
Φωτογραφίες: Πάνος Παπασωτηρίου (panosot)
Επεξεργασία αφίσας: 4P Productions

Διάρκεια: 1 ώρα

Παίζουν: Τάσος Αντωνίου, Τώνια Αποστόλου

Εισιτήρια: 10€, VIVA/+65: 8€, φοιτητικό/ανέργων/ΑμΕΑ: 7€, ατέλεια: 5€,

Διέλευσις:

Λέσβου 15 και Πόρου, 11256, Κυψέλη Τηλ.: 2108613739
dieleusis@gmail.com    www.dieleusis.gr     fb: Πολυχώρος διέλευσις
Κρατήσεις θέσεων : Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση

στο dieleusis@gmail.com, ή στο τηλέφωνο 210 8613739