Ομαδική έκθεση «Η ανάσα της φύσης» | Ζωγραφική – Χαρακτική – Φωτογραφία

In Εικαστικά, ΤΕΧΝΕΣ by mandragoras

 

Δύο γειτονικές αίθουσες τέχνης, μία κοινή ομαδική έκθεση.

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί Artshot – Sophia Gaitani υποδέχονται το κα-λοκαίρι με την κοινή ομαδική έκθεση, “Η ανάσα της φύσης”, από τις 9 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου. Η οδός Λεμπέση, ένας δρόμος που βρίσκεται κάτω από τη σκιά της Ακρόπο-λης, έρημη για δύο μήνες, παίρνει ξανά ζωή και επιστρέφει δυναμικά στα εικαστικά δρώμενα της πόλης. Οι δύο γκαλερί τέχνης της οδού κάλεσαν από κοινού συνεργάτες τους να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώσαμε όλοι μας την προηγούμενη περίοδο. Έργα αισιόδοξα, που αποτυπώνουν τη φύση, όπως αυτή αναγεννήθηκε την περίοδο του εγκλεισμού μας, μοιάζοντας να ξυπνάει από έναν μακρύ λήθαργο και να μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα.

Ο άνθρωπος, μπροστά στην απειλή της ασθένειας και του θανάτου έμεινε σπίτι, το αν-θρώπινο αποτύπωμα στο περιβάλλον ελάφρυνε και ολόκληρος ο πλανήτης ανέπνευσε. Η φύση, πάντα παρούσα, σε μία αιώνια συνομιλία μαζί του, απέδειξε ότι υπάρχει και χωρίς αυτόν. Κινητήριος δύναμη της ίδιας της ζωής, διεκδίκησε και κέρδισε τον χώρο και τον χρόνο που επί αιώνες της στέρησε η ανθρώπινη παρουσία και η ανεξέλεγκτη δραστηριό-τητα. Ο πλανήτης Γη μας έδωσε ένα μάθημα και μας έθεσε ένα δίλημμα. Ή να συνεχίσου-με τον ίδιο καταστροφικό τρόπο ζωής ή να του δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία να ανα-γεννηθεί από τις στάχτες του, να κάνει ένα restart. Τα φυτά και τα ζώα, με τον πιο φυσικό τρόπο, επικράτησαν εκεί από όπου ο άνθρωπος τα είχει εκτοπίσει και η ατμοσφαιρκή ρύπανση μειώθηκε αισθητά.

Καλλιτέχνες αποτυπώνουν στον καμβά και το χαρτί τη φύση που ξέρει να επιμένει και να επιστρέφει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, μια φύση που χρειαζόταν ένα διάλειμμα και το οποίο της δόθηκε απρόσμενα. Μέσα από την Τέχνη τους, δείχνουν πως, ακόμα και τη στιγμή που όλα έμοιαζαν δυσοίωνα αναφορικά με το μέλλον, ο κόσμος που μας περι-βάλλει απέδειξε ότι υπάρχει κάτι από το οποίο μπορούμε να πιαστούμε για να βελτιώ-σουμε τη ζωή μας και ότι τα περιθώρια, αν και εξαιρετικά στενά, δεν έχουν ακόμη εξα-ντληθεί.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος: Γιάννης Αδαμάκης, Νικόλας Αντωνίου, Στάθης Βατανίδης, Σοφία Δατσέρη, Θαλασσινή Δούμα, Μάνια Ευσταθίου, Βασίλης Καρακατσάνης, Κάλλη Καστώρη, Δήμος Κηπουρός, Φώτης Κλογέρης, Δημήτρης Κρέτσης, Νατάσα Μεταξά, Γιώργος Μπούτλας, Γιώργος Πανταζής, Μαρία Πάστρα, Καλλιρρόη Χρόνη, Ben Fuog, George Kallis, Francesco Moretti, STMTS.

Artshot Sophia Gaitani: Μανώλης Αναστασάκος, Σοφία Γαϊτάνη, Ελένη Δελή, Αθανάσιος Μπάθας, Άντζελα Μπρισνόβαλη, Παναγιώτης Σιάγκρης, Αλέξανδρος Σπαθούλας, Γιώρ-γος Συρίγας, Ελένη Τσοτσορού.

***

Τηρώντας τις οδηγίες για την προστασία και τη μη εξάπλωση από τον νέο κορονοϊό (Covid – 19), δε θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι art22, globalview και culture now, cat is art, arts & an-tiques.
Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης Ηλέκτρα Δουμά και Σοφία Γαϊτάνη.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ
Τρίτη 11:00-17:00
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16:00-21:00
Σάββατο 11:00-15:00

Διάρκεια: 9 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2020

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 12, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
www.technohoros.org | info@technohoros.org

Artshot – Sophia Gaitani
Τρίτη 13:00-17:00
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16:00-21:00
Σάββατο 11:00-15:00
Artshot – Sophia Gaitani
Λεμπέση 11, Αθήνα | metro Ακρόπολη
τηλέφωνο 211 4044311
www.artshot.gr | gaitani.sophia@gmail.com