Οι kaplanon galleries παρουσιάζουν το Α=-Α του Δημήτρη Αναστασίου

In Εικαστικά, ΤΕΧΝΕΣ by mandragoras


ΕικαστικάΤο   Α=-Α είναι μια ζωγραφική εγκατάσταση που αποτελείται από 162 έργα φιλοτεχνημένα με μολύβια, μελάνια, ακρυλικά και ελαιοχρώματα. Πρόκειται για την εικαστική αφήγηση της ιστορίας του Άλφα, ο οποίος κάνει μια εναγώνια προσπάθεια να καταλάβει ποιος είναι ο ίδιος και τι είναι αυτός ο παράξενος κόσμος μέσα στον οποίον υπάρχει.

Μέσα από μια παράξενη περιπλάνηση από την παιδική ηλικία μέχρι τα γεράματα, σε μέρη εκτός τόπου και εποχές εκτός χρόνου, ο Άλφα θα προσπαθήσει να κατανοήσει, μόνο και μόνο για να βρεθεί ενώπιος με ένα μυστήριο που τον ξεπερνά.

Στην νέα του έκθεση, ο Δημήτρης Αναστασίου συνεχίζει τη διερεύνηση της ζωγραφικής αφήγησης.

Η ιδιαιτερότητα του Α=-Α είναι ότι δεν έχει ένα συγκεκριμένο ζωγραφικό στυλ, αλλά το ζωγραφικό ύφος αλλάζει ακολουθώντας τη συνειδησιακή και ψυχική κατάσταση του κεντρικού χαρακτήρα και τη ροή της αφήγησης. Αφήγηση, η οποία με τη σειρά της ακολουθεί τη ζωγραφική διάθεση και ορίζεται από αυτήν, σαν σε τραμπάλα που το βάρος μετατοπίζεται πότε στη μια και πότε στην άλλη πλευρά.

Έτσι το Α=-Α, αυτή η γνωσιολογική ιστορία μυστηρίου, αποτελεί ένα αφηγηματικό ταξίδι στα ψυχικά τοπία του ήρωά του και συνάμα ένα εικαστικό ταξίδι στα διαφορετικά στυλ της ζωγραφικής του.

Αντί καταλόγου, στα εγκαίνια και καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα διατίθεται το graphic novel Α=-Α, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ την εβδομάδα της έναρξης της έκθεσης.

 

Το Α=-Α εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena contemporary στις 17 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 Μαΐου 2018.

 

 

Βαλαωρίτου 9Γ, 106 71 Αθήνα

Τ: 210 33 88 501,

 

 

Share this Post