ΑΝΤΙ ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ…

In Συνταγήby mandragoras

 

(Με τούτα που θωρούν τα μάτια μας

μακάρι να μη γίνουν τα μυαλά μας…)

 

ΜΟΥΣΑ ΝΑΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 

ΦΥΛΙΚΑ

1 Κλ γιαούρτι στραγγισμένο έως γαλοσταγόνας.

700 γρ κρέμα σαν-τη-γη

                                     [ήγουν 1 μισόκιλο φακελάκι μάρκας Χ (:θέση για διαφήμιση –

                                      επικοινωνήστε για ραντεβουδάκι με Συντάχτι)

                                      μιξεροχτυπημένο με 200 κ.εκ. γάλα].

1 φακελάκι γέλη ανάνα(-ουνανά!) προφανώς αποικιακή, μήπως και από Αβάνα;

1 κομπόστα ανάνα(-πεσενά…) σε άθικτη, παρά την πτώση, κονσέρβα, για να είναι εδώδιμη.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ

Φάση άααα! Χτυπώ και επαναχτυπώ αλύπητα την κρέμα σαν-τη-γη και την τοποθετώ στο

                    ψυγείο.

Φάση βαβά! Διαλύω εντελώς τη γέλη με τον χυμό της κονσέρβας, αφού έχω ζεστάνει τον         

                    τελευταίο αρκετά. Το σχισμένο φακελάκι το ρίχνω στην κάλπη.

Φάση γάμα! Με τρυφερές μέχρι παρεξηγήσεως κινήσεις αναμειγνύω την κρέμα σαν-τη-γη με το

                    γιαούρτι (έστω και με μαλακή σπατουλίτσα μωρίζ), μέχρι ομογενοποίησης.

Φάση δέσε! Αν καταφέρει και κρυώσει η ξαναμμένη από πάθος διαλυμένη χυμογέλη, την

                   αναμειγνύω με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι ομογενοποίησης.

Φάση έεεε! Στριμώχνω δυναμικά τη ΜΟΥΣΑ ΝΑΝΑ στο βάθος του ψυγείου, μέχρι πήξης του

                   απολαυστικού μείγματος.

 

ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΠΗΞΕ

 

© 2019 Φάνης Κατσιρέλος