Σωκράτης Σκαρτσής

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Σωκράτη Λ. Σκαρτσή

In Εκδηλώσεις, Θεματικές Εκδηλώσεις by mandragoras


Εκδηλώσεις

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Σωκράτη Λ. Σκαρτσή 

Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Σωκράτη Λ. Σκαρτσή

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 (9.300-14.00)
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

Έκδοση αφιερωματικού τόμου Έ ν α Α ν θ ο λ ό γ ι ο Ποίησης Πεζών Δοκιμίων Μεταφράσεων με τις Εισηγήσεις Τιμητικής Εκδήλωσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, επιμέλεια Σ.Π. Βαρνάβας – Ξ. Σκαρτσή, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών, 2016, σ. 368

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Συμπόσιο Ποίησης συνδιοργανώνουν Tιμητική Εκδήλωση για τον ποιητή, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και ιδρυτικό μέλος του Συμποσίου Ποίησης Σωκράτη Λ. Σκαρτσή, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων διεξαγωγής του Συμποσίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πρωινή συνεδρίαση της Κυριακής 3 Ιουλίου (9.30-14.00) του 35ου Συμποσίου Ποίησης. Το έργο του τιμώμενου θα παρουσιάσουν 11 εισηγητές οι οποίοι θα αναφερθούν στην προσωπικότητα και το έργο του Σωκράτη Λ. Σκαρτσή, την ποίηση, την πεζογραφία, τα δοκίμια, τις μεταφράσεις, τα περιοδικά και την εκδοτική του δραστηριότητα, και ξεχωριστά στο Συμπόσιο Ποίησης:
Μιχάλης Γ. Μερακλής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, κριτικός, Αλέξης Λυκουργιώτης, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ποιητής, Σωτήρης Π. Βαρνάβας, πρ. καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ποιητής, Κώστας Ραβάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Αδάμ Αδαμόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Κώστας Κρεμμύδας, ποιητής, δρ φιλολογίας, εκδότης περιοδικού «Μανδραγόρας», Δημήτρης Χαρίτος, κινηματογραφικός κριτικός, ποιητής, Γιώργος Τσιρώνης, ποιητής, Βούλα Επιτροπάκη, ποιήτρια, ζωγράφος, Βασίλης Τσονάκας, πεζογράφος, αρχιτέκτονας, Γιώργης Βύρων Δάβος, Δημοσιογράφος – Υπεύθυνος Διεθνών Μ.Μ.Ε, και ο ίδιος ο τιμώμενος.

Φίλοι, συνεργάτες και μαθητές του Σ.Λ. Σκαρτσή καλούνται να συμμετάσχουν με παρεμβάσεις στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Με την ευκαιρία της τιμητικής εκδήλωσης, εκδίδεται από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Πατρών Ανθολόγιο ποίησης, πεζών, δοκιμίων και μεταφράσεων, με αναλυτική εργογραφία και ενδεικτική βιβλιογραφία του Σ.Λ. Σκαρτσή, στο οποίο θα περιληφθούν και οι εισηγήσεις της Τιμητικής Εκδήλωσης.
Το πλήρες πρόγραμμα της Τιμητικής Εκδήλωσης και του 35ου Συμποσίου Ποίησης

Share this Post