15ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ στις Λεύκες Πάρου, στο Σπίτι της λογοτεχνίας 8-15 Ιουλίου 2019

In Συμπόσιο Ποίησης by mandragorasΑγαπητοί φίλοι ποιητές και μεταφραστές,

Με χαρά σας καλούμε στο 15ο ετήσιο συμπόσιο ποίησης και μετάφρασης «Paros Symposium» που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 Ιουλίου  έως και τις 15 Ιουλίου 2019 στις Λεύκες Πάρου στο Σπίτι της Λογοτεχνίας .

Το Συμπόσιο της Πάρου ξεκίνησε το 2004 από τις Susan Gevirtz  και Σιαρίτα Κουκά με σκοπό τη συνάντηση ελλήνων και αγγλόφωνων ποιητών και την in situ μετάφραση. Φέτος τη διοργάνωση του Συμποσίου θα αναλάβει η Σιαρίτα Κουκά. Από το 2004 έως και το 2009 και πάλι το 2016 το συμπόσιο φιλοξενήθηκε στο Σπίτι της Λογοτεχνίας του ΕΚΕΜΕΛ στην Πάρο και το 2010 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Το 2011 – 2015 έγινε στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων στην Αθήνα,  το 2017 στο Beton7, κέντρο τέχνης και πολιτισμού στην Αθήνα και το 2018 στα Υστέρνια της Τήνου, στο παλιό δημοτικό σχολείο.

Η διάρκεια του συμποσίου όπως έχει οργανωθεί μέχρι τώρα, είναι μία εβδομάδα κάθε καλοκαίρι. Προσκαλούνται ποιητές, μεταφραστές, εκδότες και καθηγητές προπαντός από την Ελλάδα, Αμερική και Αγγλία, αλλά και από άλλες χώρες. Οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του συμποσίου και τη διοργάνωσή του διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ανάλογα με τις δυνατότητες των ποιητών. Οι ποιητές – μεταφραστές τα πρωινά μεταφράζουν in situ το έργο τους από τα ελληνικά στα αγγλικά και αντίστροφα, και το βράδυ γίνονται αναγνώσεις, δρώμενα, ομιλίες με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες και Διαμονή

Η συμμετοχή στο Συμπόσιο είναι δωρεάν. Αν θα χρειαστείτε δωμάτιο στις Λεύκες σας παρακαλούμε να συνεννοηθείτε με την Σιαρίτα το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου. Έχουμε ένα περιορισμένο αριθμό από δίκλινα δωμάτια για το συμπόσιο στο Σπίτι της Λογοτεχνίας  με κόστος περίπου 100 ευρώ το άτομο για την εβδομάδα. Μη διστάσετε να μας στείλετε e-mail με οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Σας ευχόμαστε καλό Συμπόσιο και καλή συνάντηση τον Ιούλιο!