“Τεφροδόχος”, Νίκος Φωτόπουλος, ποίηση

In Βιβλιοπαρουσιάσεις, Εκδηλώσεις by mandragoras


Βιβλιοπαρουσίαση

Νίκου Φωτόπουλου,“Τεφροδόχος”

Oι εκδόσεις «Μανδραγόρας» και το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο και σας προσκαλούν την Παρασκευή  13 Μάϊου 2016 και ώρα 20:30 μ.μ

στον χώρο του Βιβλιοπωλείου Πολύεδρο: Κανακάρη 147 Πάτρα Τηλ. 2610277342 

σε μια συνάντηση με τον ποιητή και κοινωνιολόγο Νίκο Φωτόπουλο, με αφορμή την έκδοση της συλλογής ποιημάτων του Τεφροδόχος”. 

Με τον ποιητή θα συνομιλήσουν οι:

Γιάννης Καμαριανός, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και

η ΄Αννα Φτερνιάτη  Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θα προβληθεί το φιλμ μικρού μήκους: «Το κύμα μιας νύχτας ακυβέρνητης» του σκηνοθέτη Κώστα Χαραλάμπους, το οποίο είναι βασισμένο στην ποιητική συλλογή «Τεφροδόχος»

Νίκος ΦωτόπουλοςΟ Νίκος Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1970. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα τη δεκαετία του ’90 και η ποίησή του έχει δημοσιευθεί σε περιοδικά, έχει ανθολογηθεί σε συλλογικούς τόμους, έχει παρουσιαστεί στο ραδιόφωνο και έχει αποδοθεί σε φιλμ μικρού μήκους. Το συγγραφικό και διδακτικό του έργο καθώς και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την Κοινωνιολογία του Πολιτισμού, την Κριτική Πολιτισμική Θεωρία, την Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, τη Δια βίου Μάθηση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αρθρογραφεί τακτικά σε επιστημονικές επιθεωρήσεις, εφημερίδες, περιοδικά και επιλεγμένους ιστοχώρους. Εκτός από το παιδαγωγικό και κοινωνιολογικό σκέλος του έργου του, ασχολείται ενεργά με την ποίηση και τη δημιουργική γραφή.

Η εργογραφία του Νίκου Φωτόπουλου στην ποίηση περιλαμβάνει τις κάτωθι συλλογές:

  • Στ’ Ακροκέραμα των Ουρανών, Θεριστής, 1996
  • Ευρετήριο Χαμένων Ονομάτων,΄Ιδμων, 2000
  • Το Αίνιγμα της Λαβωμένης Μνήμης, Μανδραγόρας, 2007
  • Το κύμα μιας νύχτας ακυβέρνητης,Βιβλιολογείο, 2013
  • Τεφροδόχος, Μανδραγόρας, 2015

Share this Post