ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Του Βραβείου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ» Για βιβλίο Δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού

In Προκήρυξη Βραβείου by mandragoras

 

Έχει θεσπισθεί βραβείο για να τιμηθεί η μνήμη του αείμνηστου Νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα, με χρηματικό έπαθλο 3.000,00 € (τριών χιλιάδων ευρώ).

Το βραβείο είναι ετήσιο, πανελλήνιο και αναφέρεται σε βιβλίο Δοκιμίων  ελεύθερου στοχασμού, με θεματικό περιεχόμενο από όλους τους τομείς της σκέψεως, όπως πολιτική και κοινωνία, φιλολογία, φιλοσοφία, θεολογία, λογοτεχνική κριτική, κ.λπ., που έχει εκδοθεί από το Φεβρουάριο του 2018 έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019 και θα έχει κατατεθεί πριν τη λήξη της προθεσμίας αυτής (28/2/2019) σε πέντε αντίτυπα στο Δικηγορικό Γραφείο της κυρίας Ελένης Φωτέα (Μέρλιν 4 – 10671, Αθήνα) με την ένδειξη «Για το Βραβείο Παν. Φωτέα».

Η Επιτροπή, που θα κρίνει τα βιβλία αυτά και όσα κατά την κρίση της δεν έχουν τυχόν υποβληθεί (εάν τα υποβληθέντα δεν ικανοποιούν τα μέλη της Επιτροπής), συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας και της οικογένειας Φωτέα, ως εξής:

 

  1. Μαριάνος Καράσης, Συγγραφέας, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως Πρόεδρος
  2. Διονύσιος Μαγκλιβέρας, Συγγραφέας, Νομικός, Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών
  3. Νικόλαος Μηλιώνης, Συγγραφέας, Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου,
  4. Γεώργιος Ανδρειωμένος, Συγγραφέας, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
  5. Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας.

 

Το Βραβείο θα απονεμηθεί σε επίσημη τελετή περί τον Απρίλιο του 2019.

 

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας
Παναγιώτης Ε. Νίκας