«Νένα Βενετσάνου 1000+1 πόλεις»

In Εκδηλώσεις, ΤΕΧΝΕΣ by mandragoras

Νένα-ΒενετσάνουΑπό 8 Μαρτίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Μάρτη
η Νένα Βενετσάνου τραγουδά για 1000+1 πόλεις.

Αυτή η μουσική διαδρομή της Νένας Βενετσάνου στις Πόλεις της ιστορίας, της φαντασίας,της διασποράς μας δίνει αφορμές για να χαιρόμαστε το παρόν και να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.

«…Οι Πόλεις θα γκρεμίζονται στα βράχια του χρόνου και θα ξαναχτίζονται ασταμάτητα απ’ τ’ ανθρώπινα χέρια. Μέχρι να νιώσουμε όλοι κάποια στιγμή αυτά που ονειρεύτηκαν γι’ αυτές οι ποιητές τους. Πόλεις με φως, με αέρα, με κήπους, κατ’ εικόνα της Εδέμ. Αιώνιοι χώροι που κατοικούν μέσα μας κι έξω από μας…».
Γι’ αυτές, τις «1000 + 1 πόλεις», «κι άλλες τόσες»,έχει τραγουδήσει η Νένα Βενετσάνου σε περιοδεία σε πόλεις του Βελγίου και της Γαλλίας το 2012.στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2011 , στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας στα Χανιά της Κρήτης το 2008 και σήμερα στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
Η σημαντική αυτή «πρέσβης» του ελληνικού τραγουδιού σ’ ολόκληρο τον κόσμο και ανήσυχη δημιουργός στήνει στη σκηνή, το δικό της μουσικό τοπίο για να υμνήσει την Πόλη , τον Πολίτη, τον Πολιτισμό κάτω απο την δικιά μας Αθηναϊκή Ακρόπολη.
Μια παράσταση σαν παραμύθι..που αντηχεί την ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων να επικοινωνήσουν και να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους σ’ έναν κόσμο συγκρούσεων.
Τραγούδια των Χατζιδάκι ,Θεοδωράκη πάνω σε στίχους σπουδαίων μας ποιητών: Γκάτσου ,Αναγνωστάκη κ.ά Καθώς και προσωπικές της συνθέσεις σε ποίηση Καβάφη,Ευριπίδη,Κομνηνού,Χρυσουλάκη που την έχουν καθιερώσει ως την ωραιότερη σύγχρονη ελληνική φωνή, και που συμπληρώνονται με κείμενα αρχαίων και σύγχρονων ποιητών τα οποία παρεμβάλλονται ανάμεσα στα τραγούδια προσδίδοντας μιά νέα διάσταση.

Τη Νένα Βενετσάνου συνοδεύουν επί σκηνής οι μουσικοί: Σταύρος Αγιαννιώτης (κλασική κιθάρα), Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Χάρης Μέρμηγκας (κοντραμπάσσο), Σόλης Μπαρκής (κρουστά).

Καλλιτεχνική διεύθυνση : Νένα Βενετσάνου.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Άγγελος Αγγελής.
Συντονισμός :Τίνα Ντουφεξιάδου
Ημέρες : Παρασκευή, Σάββατο από 8/03 έως 30/03/13
Ώρα: 21:30
Εισιτήριο: 10€