Κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του»

In Uncategorized by mandragorasΟ κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά, πλέον στον Πειραιά και την ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη». Μετά την επιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων ετών, ο κύκλος παρουσιάζει πέντε Έλληνες πιανίστες τριών γενιών τον Μάιο και τον Ιούνιο, σε έξι συνεχόμενες εβδομάδες μετά το Πάσχα. Πρόσθετα στοιχεία του φετινού κύκλου αποτελούν η συνέχεια της συνεργασίας με την ΑΣΟΝ, καθώς και το μάστερ κλας πιάνου του Στέφανου Θωμόπουλου, καθηγητή του Ωδείου της Νίκαιας.

Για μια ακόμα χρονιά ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους πιανίστες με διεθνή καριέρα: με αξιοσέβαστες σπουδές, βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς, εμφανίζονται σε ονομαστές αίθουσες και φεστιβάλ της υφηλίου και ηχογραφούν για δισκογραφικές εταιρείες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εργάζονται και διαμένουν εκτός Ελλάδας διαγράφοντας μια αξιοθαύμαστη σταδιοδρομία.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος των πέντε ρεσιτάλ ξεκινάει το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, με την διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγήτρια Ναταλία Μιχαηλίδου. Ο πολυβραβευμένος νεαρός βιρτουόζος Γρηγόρης Ιωάννου ακολουθεί στις 25 Μαΐου. Η χαρισματική Αγάπη Τριανταφυλλίδη, μόνιμη κάτοικος Κολωνίας, παίρνει την σκυτάλη την 1η Ιουνίου. Στις 8 Ιουνίου εμφανίζεται ο ιδιαίτερος Γιώργος Φράγκος από το Βερολίνο. Ο κύκλος κλείνει με το ρεσιτάλ του εξαιρετικού Στέφανου Θωμόπουλου στις 15 Ιουνίου.

Σε μια ιδιαίτερη συναυλία, στην συνέχεια της παρουσίασης όλων των κοντσέρτων του Mozart για πιάνο και ορχήστρα, η ΑΣΟΝ θα συμπράξει το Σάββατο 18 Μαΐου με τους Θοδωρή Ιωσηφίδη, Χρίστο Παπαγεωργίου και Δόμνα Ευνουχίδου σε τρία έργα, υπό την διεύθυνση του Παύλου Κόρδη.  

«Το piano στα forte του» έχει σκοπό να παρουσιάσει στο αττικό κοινό εξαιρετικούς πιανίστες ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας. Στην φετινή έκδοση του κύκλου, η δημογραφική ποικιλία των σολίστ είναι χαρακτηριστική, καθότι οι οκτώ προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές ελληνικές πόλεις, δίνοντας έτσι ένα μικρό δείγμα του ταλέντου του μουσικού πληθυσμού της χώρας.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: ευρώ 5 (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ), 10 (γενική είσοδος), 15 (διακεκριμμένη θέση), 20 (οικογενειακό), και 40 (τα πέντε ρεσιτάλ).

Χώρος: Πειραϊκό Σύνδεσμος – Ωδείο Πειραιώς, Καραΐσκου 104, 18535 Πειραιάς, 210-4178159

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/peiraikos-syndesmos/to-piano-sta-forte-tou/

Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.facebook.com/PianoStaForte

instagram: @topiano_stafortetou

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Τρίτο Πρόγραμμα, KOSMOS, Καθημερινή, Κανάλι Ένα, infokids, infowoman, clickatlife, art and press, in2life, Κοινωνική, art & life, PireausPress, Andro, Μανδραγόρας, TaR.Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ναταλία ΜιχαηλίδουΤαξίδι στην Γαλλία

«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει την διεθνούς φήμης Ναταλία Μιχαηλίδου σε ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στις 8:30μμ. Η διεθνούς φήμης σολίστ έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Άπω Ανατολή και πρώην Σοβιετική Ένωση, έχοντας να επιδείξει συνεργασίες με σημαντικούς μαέστρους. Το ρεπερτόριό της εκτείνεται από την προκλασσική εποχή ως σύγχρονους σύνθετες, πολλοί εκ των οποίων τής έχουν αφιερώσει έργα.

            Στις 11 Μαΐου, η Μιχαηλίδου θα παρουσιάσει ένα γαλλικό πρόγραμμα ρομαντικής και ιμπρεσιονιστικής διάθεσης: έργα των Roussel και Fauré σε συνδυασμό μεταξύ άλλων με πρελούδια του Debussy και τον περίφημο Gaspard του Ravel.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 5 (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ), 10 (γενική είσοδος), 15 (διακεκριμένη θέση), 20 (οικογενειακό), 40 ευρώ (όλα τα ρεσιτάλ).

Χώρος: Πειραϊκό Σύνδεσμος – Ωδείο Πειραιώς, Καραΐσκου 104, 18535 Πειραιάς, 210-4178159

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/peiraikos-syndesmos/to-piano-sta-forte-tou/

Πληροφορίες: http://www.facebook.com/PianoStaForte, instagram: @topiano_stafortetou

Αναλυτικό πρόγραμμα

Albert Roussel (1869-1937): Ronde, από την σουίτα σε φα δίεση μείζονα, op. 14

Claude Debussy (1862-1918): 4 Πρελούδια, τ. 1 – Σπουδή αρ. 11, Pour les arpèges composés – L’isle joyeuse

Gabriel Fauré (1845-1924): Impromptu αρ. 2, op. 31 – Νυχτερινό αρ. 1, op. 33

Maurice Ravel (1875-1937): Gaspard de la Nuit, τρία ποιήματα υπό Alosius BertrandH Ναταλία Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και άρχισε πιάνο με την μητέρα της Πόπη Μιχαηλίδου. Έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ στην ηλικία των πέντε ετών.

            Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στην École Normale de Musique του Παρισίου, από όπου απεφοίτησε με το ανώτατο δίπλωμα “Concertiste” με ιδιαίτερη διάκριση, στην ηλικία των 17 ετών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Washington University των ΗΠΑ. Διακρίθηκε σε

ρεσιτάλ γαλλικής μουσικής και της απονεμήθηκε η υποτροφία “Albert Roussel”. Βραβεύθηκε στους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου Βαρκελώνης, Vercelli και Athenaeum.

            Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, σε Ευρώπη, Άπω Ανατολή, και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Έμφανίστηκε σε διεθνή φεστιβάλ και συνεργάσθηκε με διεθνούς φήμης μαέστρους και σολίστ. Συνέπραξε ως σολίστ με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Καμεράτα, Σολίστ της Πάτρας, την “Orchestre Colonne” στο Παρίσι, τις συμφωνικές ορχήστρες Κωνσταντινούπολης, Σεούλ και Μπουσάν (Ν.Κορέας), Ραδιοφωνίας της Μόσχας, Santa-Cecilia κ.ά. Πολλές συναυλίες της έχουν μεταδοθεί ζωντανά από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

            Παρά την εξειδίκευσή της στην γαλλική μουσική, η κυριαρχία της στο πιάνο εκτείνεται σε ευρύτατο ρεπερτόριο από την προκλασσική μέχρι την σύγχρονη εποχή. Σύγχρονοι συνθέτες τής έχουν αφιερώσει έργα τους, πολλά εκ των οποίων έχει παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Συνεργάζεται με την Ελένη Καραΐνδρου κι έχει συνεργασθεί με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

            Έχει διδάξει σε σεμινάρια στην Ελλάδα και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Διδάσκει στα ωδεία Αθηνών, «Σκαλκώτας» και Αγίου Στεφάνου. Από το 2001 είναι καθηγήτρια πιάνου  της École Normale de Musique de Paris. Είναι συχνά μέλος κριτικής επιτροπής διεθνών διαγωνισμών πιάνου ανά τον κόσμο. Έλαβε το βραβείο δίσκου 2003 για την έκδοση της Lyra “Λάλον Ύδωρ”.  

            Είναι Πρόεδρος της E.P.T.A. Hellas (European Piano Teachers Association). Από τον Οκτώβριο του 2016, διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα πιάνου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύνδεσμοι:

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Τρίτο Πρόγραμμα, KOSMOS, Καθημερινή, Κανάλι Ένα, infokids, infowoman, clickatlife, art and press, in2life, Κοινωνική, art & life, PireausPress, Andro, Μανδραγόρας, TaR.