Θεατρική Ομάδα Δυναμό | Αποσύμπλεξη του Rémi de Vos

In Θέατρο, ΤΕΧΝΕΣ by mandragoras


Θέατρο

Θεατρική Ομάδα Δυναμό | Αποσύμπλεξη του Rémi de Vos

Η Θεατρική Ομάδα Δυναμό δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό την εξερεύνηση των σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων και την σκηνική τους μεταφορά . Εμπνεύστηκε το όνομά της από την λογοτεχνική ομάδα Δυναμό, που δημιουργήθηκε την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, στην Αμερική.

 

Ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας Rémi de Vos γεννήθηκε στη Δουνκέρκη ,το 1963.Το 1981 εγκατέλειψε τις σπουδές του για να εγκατασταθεί στο Παρίσι, όπου μέχρι το 1993,επιβίωσε κάνοντας διάφορα επαγγέλματα. Το 1993 ,άρχισε να γράφει. Ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Αλγερία ,μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Παραγουάη και το Βιετνάμ, συχνά με υποτροφίες, για τη συγγραφή θεατρικών έργων.  Άλλα γνωστά  έργα  του, που έχουν ανέβει και στην Ελλάδα : «Alpenstock», « Μέχρι να μας χωρίσει ο Θάνατος» κ.α.

 

«Η Αποσύμπλεξη είναι το πρώτο μου θεατρικό έργο. Το έγραψα σε ηλικία 30 ετών. Πριν αρχίσω τη συγγραφή εργαζόμουν. Εργαζόμουν από την ηλικία των 18 ετών. Έκανα κάθε είδους δουλειά (εργάτης, μεταφορέας, οδηγός ασθενοφόρου, κλητήρας…). Έτσι άρχισα να περιγράφω τη δική μου πραγματικότητα, την οποία και γνώριζα καλά, τα ων συνεντεύξεων για αναζήτηση εργασίας, των σχέσεων ιεραρχίας μέσα σε μια εταιρεία, τον φόβο της απώλειας της δουλειάς μου… Σε γενικές γραμμές, τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει η αντιφατική, σχεδόν νευρωτική σχέση την οποία διατηρεί ένα άτομο με την εργασία του. Ο σκοπός μου είναι το να μπορεί κανείς να γελά με τραγικές καταστάσεις τις οποίες και αναγνωρίζει αμέσως».

 

Το έργο, γραμμένο την ταραγμένη περίοδο του 1994-1996 στην Γαλλία, με χιούμορ, μάς φέρνει αντιμέτωπους με ό,τι συμβαίνει στην καθημερινότητά μας και δεν το αντιλαμβανόμαστε ή απλώς αρνούμαστε να το δούμε.  Μια μαύρη κωμωδία για τα αδιέξοδα της σύγχρονης κοινωνίας.

 

Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, για 11 παραστάσεις, από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου, στις 21:30.

 

Το θέατρο Από Κοινού βρίσκεται στην οδό Ευπατριδών 4, κοντά στο σταθμό του μετρό Κεραμεικός. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6033676 & 6977987271

 

 

Αποσύμπλεξη

Κείμενο:  Rémi de Vos

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέππας

Μουσική: Αποστόλης Σιώκης

Βίντεο: Παναγιώτης Παπαφράγκος

Σκηνικά – Κοστούμια: Άντα Γόντικα

Σχεδιασμός Φωτισμού: Εβίτα Αναγνοπούλου

Αφίσα: Αριάδνη Μιχαηλάρη

Ερμηνεύουν: 

Γιώργος Ζιώγαλας

Ελεάννα Γρηγορίου

Σπύρος Κοντορίζος

Αθηνά Φραγκουλοπούλου

 

 

Δυναμό - Αποσύμπλεξη1

e-mail Επικοινωνίας: omadadynamo@gmail.com

Δυναμό - Λογκο

Share this Post