Η Stoa 42 με χαρά παρουσιάζει την Ιστορία Αγάπης, μία ατομική έκθεση του Florent Frizet.

In Εικαστικά, ΤΕΧΝΕΣ by mandragoras


ΕκδήλωσηLove story
Florent Frizet
Eγκαίνια: Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, 20.00 – 22.30
Διάρκεια έκθεσης: 26 Σεπτεμβρίου – 10 Οκτωβρίου
Stoa 42, Πανεπιστημίου 42, Αθήνα

Η Stoa 42 σας προσκαλεί με χαρά στην έκθεση Ιστορία Αγάπης, μία ατομική έκθεση του Florent Frizet.

Το 1817, κατά τη διάρκεια της εξορίας του στις Βρυξέλλες, ο Jacques Louis David ζωγράφισε το έργο Έρως και Ψυχή. 

Ο Florent Frizet οδηγημένος από το πάθος του για την ιστορία της ζωγραφικής και ειδικότερα για το είδος της ιστορικής ζωγραφικής επιχειρεί μια ανασκόπηση των μεγάλων δασκάλων. Αληθινές διηγήσεις, όπως οι βιβλικές και θρησκευτικές σκηνές, αλλά και φανταστικές, όπως οι παγανιστικοί μύθοι, οι αλληγορίες και οι μυθολογικές αφηγήσεις, γοητεύουν τον Frizet. Τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα αυτού του είδους έχει ελαττωθεί. Ο καλλιτέχνης προσπαθεί να ανασκευάσει αυτά τα θέματα και να τα μορφοποιήσει, προσπαθώντας να ανακαλύψει πώς κάποιες χειρονομίες και μορφές επιβιώνουν μέχρι σήμερα. Η επανεργοποίηση εμβληματικών πινάκων αποτελεί μία προσπάθεια να τους ξαναγράψει και να τους τοποθετήσει στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο. Οι χαρακτήρες χάνουν την ταυτότητά τους και τα τοπία γίνονται ένας τόπος χωρίς όνομα στον οποίο κυριαρχούν οι ιδέες και οι χαμένες αξίες.

Ο Florent Frizet γεννήθηκε στη Γαλλία (1989) και ζεί στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ecole Nationale Supérieur des Beaux-Arts της Λυόν (2016). Επιλεγμένες εκθέσεις: Athens and its periphery in regards to contemporary paintings, The Breeder Gallery, Αθήνα (2017), Even Closer to the Stars, Γαλλικό Ινστιτούτο, Αθήνα (2017), Elysee, Super, Αθήνα (2017) κα.

http://hdkepler.net/

Η Stoa42 είναι ένας χώρος με στόχο την στήριξη νέων καλλιτεχνών. Στα όρια ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο, καλεί κάθε φορά έναν καλλιτέχνη ή μια ομάδα καλλιτεχνών να παρουσιάσουν ένα έργο.

Stoa42
Πανεπιστημίου 42, Αθήνα
Email: stoa42@gmail.com
Τηλ.: +30 6936282123
www.stoa42.com

Share this Post