Η PHOENIX ATHENS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: MOON GARDEN | ERIKA ELLSOWRTH

In Εικαστικά, ΤΕΧΝΕΣ by mandragoras

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 28/05
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 29/05- 30/06

Η Phoenix Athens παρουσιάζει την Καναδή εικαστικό Erika Ellsworth στην πρώτη της ατομική έκθεσή με τίτλο Moon Garden.

Οι συνθέσεις της Ellsworth οδηγούν τον θεατή σε μια συνθήκη αμφισβήτησης της ταυτότητας και της επιθυμίας. Οι φωτογραφίες και τα εικαστικά αντικείμενα προκαλούν ενδιαφέροντες ελκυστικούς συσχετισμούς, αμφισβητώντας το πώς οι υπερκορεσμένες ψηφιακές πληροφορίες μπορούν να προκαλέσουν μια περίεργη αισθητική έκφραση.

Το Moon Garden εξετάζει πώς μια εμπορευματοποιημένη ύπαρξη μπορεί να έχει την τάση να διαβρώνει την ανθρώπινη συνείδηση. Ανακαλύπτοντας την έννοια της ιερής θηλυκότητας και τις προσδοκίες που σχετίζονται με την έκφραση της γυναικείας ταυτότητας, η Ellsworth βασίσμένη στην έννοια της αθωότητας, εξετάζει τη σημασία των εικόνων και των αντικειμένων που επιλέγει. Τόσο η κλασική όσο και η νέα πραγματικότητα χρησιμεύουν για να αντικατοπτρίζουν την απογοήτευση της έννοιας του υπέροχου, παρέχοντας παράλληλα στον θεατή μια οπτική για το τι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αποσπασματική άποψη.

Ανακτώντας μια πληθώρα οπτικών σημείων ξεκινώντας από τον δρόμο σε συνδιασμό με τα βοτανικά και μυθολογικά μοτίβα που εξερευνήθηκαν από τη σχολή του 19ου αιώνα, η Ellsworth δημιουργεί έναν εναλλακτικό χώρο για σκέψη δίνοντας μια σειρά διαφορετικων προοπτικών. Το τελικό αποτέλεσμα παρέχει ένα παράθυρο μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει ή να αναγνωρίσει τη δική του απογοήτευση ή ανησυχία γύρω από την έννοια της εκφραστικότητας, της ιερής συνείδησης ​​και της επιθυμίας.

PHOENIX ATHENS  ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 87 11472  ΝΕΑΠΟΛΗ  ΑΘΗΝΑ
@phoenixathensgallery  c.makri@phoenixathens.org  2130457868