Ημερολόγιο 265: Ένα φιλί την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα / Είμεθα φασίστες | Δημήτρης Τζουμάκας

In Λογοτεχνία, Πεζογραφία, Χρονογράφημα by mandragoras

 

2.3.20 Καθαρά Δευτέρα. Βόλτα στου Φιλοπάππου, όπου οικογένειες αμολούν αετό, εδώ που κάποτε καιροφυλακτούσε ο δράκος για τα ζευγαράκια, από εδώ που σπρώχτηκε στο γκρεμό και εφονεύθη από αγροίκους πακιστανούς, ο ατυχής υιός συναδέλφου Μουστάκα, είκοσι χρονών παλικάρι.

  • Εφιαλτική πρόβλεψη Καθηγητή:Θα περάσουν τις 100.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Μ. Βρετανία. «Είμαι πολύ πιο απαισιόδοξος από ότι ήμουν πριν από έξι εβδομάδες», είπε ο καθηγητής Paul Hunter, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας τονίζοντας ότι είναι σχεδόν αναπόφευκτη η παγκόσμια διάδοση του νέου κορονοϊού.

  • Δεν είναι παιχνίδι: 1000 μετανάστες στα ελληνικά νησιά μέσα σε ένα 24ωρο.

  • Κορονοϊός: Απαγορεύονται τα φιλιά. Ε δεν ΓΙΝΕΤΑΙ αυτό. Ουχί, ουχί. Ένα φιλί την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Κάτι σαν θεία μετάληψη!

  • Δεν μου έχει μείνει ούτε μία θεία! Τελευταία πέθανε η Αφρούλα
  • Ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο στην Κίνα υποχωρεί. Και μάλιστα επειδή έπεσε δραματικά η βιομηχανική παραγωγή, καθάρισε ο τόπος και μειώθηκε θεαματικά η μόλυνση του περιβάλλοντος!
  • Εξαφανίστηκαν μαγικά κι ένα βουνό χρήματα στα Χρηματιστήρια. 

  • Ασκήσεις με αληθινά πυρά κάνει σήμερα Καθαρά Δευτέρα στο Βόρειο Αιγαίο το πολεμικό μας ναυτικό για να καταλάβουν οι κακοί ποιος είναι το αφεντικό στην περιοχή κι ότι γαυγίζει το σκυλί και ΔΕΝ θα περάσουν.

 Η κυβέρνηση αποφασίζει να θωρακίσει την ασφάλεια της χώρας από τους ξένους εισβολείς, δηλαδή κάνει μπλόκο σε γυναικόπαιδα και αλλοπαρμένους πατεράδες. Λένε πως πρόκειται για γκρίζους λύκους. Στα κανάλια, οι δημοσιογράφοι-λύκοι έχουν πιάσει δουλειά και βρίσκονται σε συναγερμό να ξυπνήσει ο ντουνιάς, φωνάζουν κι έτσι δεν θα τη πάρουνε ποτέ τη γη των Μακεδόνων (των θρακών ή θρακιωτών εν προκειμένω).

Όλοι έχουμε κάποιο κόλλημα και ιδίως κάποιο φασισμό μέσα μας. Για να μη μας πω φασίστες εκ γενετής. Άλλος πατάει επί τούτου μία γάτα με το αμάξι, άλλος ρίχνει φόλα σε σκύλο, άλλοι βλέπουν μποξ και χαίρονται με σπασμένες μύτες, άλλος πατάει τη γυναίκα του, άλλος υψώνει το δάχτυλο και τη φωνή του ή το πουλί του, οι μαθητές βασανίζουν τον αδύνατο, ακόμη και το παιδάκι ξεκολλάει τα φτερά της πεταλούδας, εγώ λατρεύω το Σελίν, τον Έζρα Πάουντ και το τον Κνουτ Χάμσουν. Θα μπορούσα λέτε να είχα μία υψηλού επιπέδου συζήτηση με τον κ. Λαγό, τον Μιχαλοβλάκο ή και με τον καρβουνιάρη ακόμη;

Μπππππρρρρρ.

  • Μπορεί να νοσήσει το 20-70% του πληθυσμού παγκοσμίως λέει ο Μόσσιαλος από το Λονδίνο. Έπιασε δουλειά κι αυτός. Όπως οι σεισμολόγοι μετά τους σεισμούς. Όπως εγώ με το Ημερολόγιο να προφητεύω after shave –μετά τα γεγονότα. Όπως οι πολιτικοί με κλάψες και αναλύσεις της δεκάρας μετά τις υποσχέσεις και τις γκάφες.    Δημήτρης Τζουμάκας