Ημερολόγιο ασημάντων 179: Μαύρο τέρας / χάπια ιωδίου & αντι-ενοχικές βιταμίνες | Δημήτρης Τζουμάκας

In Λογοτεχνία, Πεζογραφία, Χρονογράφημα by mandragoras12.9.19 
Σκύλος κατασπάραξε βρέφος μέσα στο σπίτι. Και τι σκύλος; Ροτβάιλερ! Tι δουλειά έχουν τα ροτβάιλερ στην Ελλάδα; Τι άρρωστες αδυναμίες είναι αυτές σε αιμοβόρα τετράποδα. Ένας συνάδελφος ο Γ. Κουτσούμπης έχει ένα μαύρο τέρας. Δεν έχει παιδιά και τόχει σαν παιδί του. Μ’ έχει καλέσει σπίτι του αλλά δεν πήγα. Όχι δεν μ’ αρέσει να συνυπάρχω με ένα πλάσμα που είναι απειλή. Είναι φασιστικό να τρομάζεις τους συνανθρώπους σου και δεν με καθησυχάζει καθόλου ότι είναι εκπαιδευμένο για να σε φυλάει από τους κακούς. Με τους κακούς μπορείς να τα βρεις. Μπορείς να πεις στους ληστές να μη σε δέσουν σφιχτά γιατί έχεις αρθριτικά ή να τους αιφνιδιάσεις με μία κλωτσιά στο καλάμι, άμα είσαι γρήγορος όπως εγώ και να τους εξουδετερώσεις ωραιότατα. Αλλά με το ροτβάιλερ και τα πιτ πουλ δεν συνεννοείσαι..

H Γερμανία αγοράζει 190 εκ. χάπια ιωδίου για περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Έχω ραντεβού που μου έκλεισε το φαρμακείο ΕΜΕΤΟS για εξέταση από εναλλακτικό διατροφολόγο «εντελώς δωρεάν, κανονικά στοιχίζει 150 ευρώ, το κάνουμε μόνο για τους καλούς πελάτες», λέει ο φαρμακοποιός, κολοκύθια «καλός πελάτης» είμαι, λίγες βιταμίνες έχω πάρει όλες κι όλες και ένα μπουκαλάκι κουρκουμίνη. 

Ακριβώς όπως το περίμενα: μία ξανθιά καλοπεριποιημένη νεαρή κυρία, με πλούσιο ντεκολτέ, έστησε ένα τρίποδο μου έδωσε να κρατάω ένα μεταλλικό κολoκύθι συνδεμένο με τον υπολογιστή κι άρχισε να ψαρεύει με ερωτήσεις.

Πώς κοιμάστε αριστερά ή δεξιά; Είστε περισσότερο του γλυκού ή του αλμυρού; Έχετε κάνει καμία εγχείρηση; Αισθάνεστε λίγο αγχωμένος τελευταία; Πόσο ύψος, πόσο βάρος; Έχετε πονοκεφάλους; Α ψωριασική αρθρίτιδα. Θα τα βρει όλα το κομπιούτερ μην ανησυχείτε.

Θα τα βρεί όλα το κομπιούτερ; Μπράβο του!

Εγώ δεν βλέπω ψωριασική αρθρίτιδα, λέει σαν να είναι χαρτορίχτρα. Τρέχετε; Κολυμπάτε; (Είμαι μαύρος από τα μπάνια). Ναι είναι σε καλή κατάσταση οι σκελετικοί μύες, οι πλάτες είναι γερές, είναι το ατού σας αλλά το ουροποιητικό μήπως περάσατε καμιά ουρολοίμωξη;

–Ναι, κάτι είχα περάσει… 

-Βλέπετε. Το ουροποιητικό είναι μάλλον το ζήτημα και η λειτουργία των εντέρων πολύ σοβαρή. Θα σας δώσω τις ανάλογες βιταμίνες γιατί τελικά η κορτιζόνη δεν κάνει καλό. Κι όλη αυτή την ώρα με τον υπολογιστή, αν θέλετε να ξέρετε, κάνουμε ένα είδος ψυχογραφήματος.

–Δηλαδή;

Να, τελευταία αισθάνεστε ένα είδος κοινωνικού αποκλεισμού.

–Είναι αλήθεια.

Είστε καλλιτεχνικό ς τύπος αλλά νιώθετε έναν εσωτερικό τρόμο.

–Με εντυπωσιάζετε.

Κι έναν θα λέγαμε ενοχικό καταναγκασμό.

–Είστε φοβερή! Θα πάρω τις «αντι-ενοχικές» βιταμίνες.


Δημήτρης Τζουμάκας