Ημερολόγιο ασημάντων 143: Έφαγον τον Άμπακο τα σκυλιά!/Η Ράτσελ δείχνει άβγαλτη | Δημήτρης Τζουμάκας

In Λογοτεχνία, Πεζογραφία, Χρονογράφημα by mandragoras

 

18.6.19 Εισήλθεν ασθμαίνων εις την αίθουσαν του τεΐου, την πέμπτην απογευματινήν ακριβώς, και ανήγγειλεν με φωνή τρομώδη:

«Έφαγον τον Άμπακο τα σκυλιά!»

Από της στιγμής ταύτης, όπου ο Ιωάννης Άμπακος, λόγω της ατυχούς του συναντήσεως μετά της δολοφονικής σφαίρας, ήτις έφερεν επ΄αυτής το όνομά του, ήρχισεν να δεικνύει μίαν καλπάζουσαν αδιαφορίαν για τα κοινά και τα ιδιωτικά, η οικογένεια του θανόντος ωρκίσθη εκδίκησιν. Προσέλαβον τον Tom Pipen καθηγητήν του ασφαλούς σεξ εις τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης όστις κατά τον ελεύθερον χρόνον του ησχολείτο με την μετατροπήν του παρόντος εις αναμνήσεις. 

(Η αρχή από το τρισέλιδο κείμενο «Βεντέτα» του Διονύση Μεντζενιώτη στη συλλογή διηγημάτων Επίτομος Πολυλογία εκδ. Εκάτη. Το βιβλίο μου το χάρισε ο Δ. Φύσσας και μάλλον θα το εντάξω στον κανόνα που προσπαθώ να φτιάξω με τα καλύτερα βιβλία αγνώστων ή ελάχιστα γνωστών συγγραφέων της ελληνική λογοτεχνίας).

Συνελήφθη στο Παρίσι ο πρώην Πρόεδρος τη ΦΙΦΑ Μισέλ Πλατινί και ανακρίνεται για ατασθαλίες που αφορούν την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Κατάρ. Ο μπαλαδόρος Πλατινί η δόξα του γαλλικού ποδοσφαίρου που ενέπνευσε ένα Έλληνα συγγραφέα, τον Βασίλη Αλεξάκη, να περιγράψει το ωραίο φάουλ με το οποίο σκόραρε στο Παγκόσμιο Κύπελο τάδε… έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε ιστορίες δωροδοκίας

-Έφυγε σε ηλικία 72 ετών ο Στέλιος Βαμβακάρης μπουζουκτζής-ροκάς υιός του Μάρκου Βαμβακάρη της πασίγνωστης Φραγκοσυριανής. Δεν τον ήξερα αλλά τον έμαθα με το θάνατό του και ακούγοντάς τον να παίζει στο you tube και να άδει φαντάζεσαι Ορλεάνη και μπλουζ και ζωή νέγρων στις Βαμβακοφυτείες. Ο εκλιπών έμοιαζε με τον γνωστό πολιτευτή Λεβέντη μόνο που ήταν ευθυτενέστερος και μαλλί αλογοουρά. 

Κατόπιν παρελεύσεως τριών ημερών ο Pipen έστησεν ενέδραν εις τον φθονερόν αντίπαλον της οικογενείας Ιωάννου Αμπάκου, έμπροσθεν των προεπιλεγμένων αξιοπίστων μαρτύρων. Ήτο απόγευμα. Η καμπάνα του μεγάλου ωρολογίου μόλις είχεν ακουσθή πεντάκις κρούσασα, ότε ο ανηψιός του Αμπάκου εισήλθεν αθμαίνων εις την αίθουσαν τεΐου και με φωνήν παλλομένην από την ευχαρίστησιν του δικαιωμένου ανήγγειλεν: «Η ψυχή του Άμπακου βρήκε επιτέλους ανάπαυση. Έφαγαν τον Αγλέουρα, επιτέλους!».

Εις τας έξι και τριάντα το ίδιο απόγευμα ο Pipen επαρουσιάσθη εις την αστυνομίαν δια να αναφέρη τα περί της διατεταγμένης δολοφονίας του Γεωργίου Αγλέουρα –δολοφόνου του Ιωάννου Αμπάκου – αλλά ως συνήθως απεπέμφθη εν μέσω της θυμηδίας των οργάνων της τάξεως, δεδομένου ότι από της μεσημβρίας πολλοί επαρουσιάσθησαν – ακόμη και αστυνομικοί- και αυτοβούλως εδήλωνον ότι είχον φάγη τον Αγλέουρα». Διονύσης Μεντζενιώτης (ό.π.:46)

19.6.19. «Το απαγορευμένο παιχνίδι έχει γυρίσει. Παίξε τώρα ελεύθερα στο διαδίκτυο αν είσαι πάνω από 18». Δεν είμαι . Όμως μπροστά στην οθόνη μου πέφτουν καρτούν γυμνές βομβαρδισμός χωρίς να μπορώ να απαλλαγώ και καπάκι προσκλήσεις για μασάζ και γνωριμίες. Τι διάβολο έχω πατήσει πάλι ; Έρχομαι στην έδρα σου με τα βοηθήματά μου. Θεός κι Απόστολος. Η Ράτσελ λέει ότι «δείχνω άβγαλτη, αλλά μπορώ να σου κάνω πράγματα που θα σε τρελάνουν». Η Οφελή είναι γενικώς υπάκουη και θα κάνει ό,τι της ζητήσεις. Στην Καλίντα αρέσει να την βλέπουν να αυνανίζεται. Στην Τζένιφερ τα βρωμόλογα. Η Μόνικα θέλει οτιδήποτε. Η Zυράνα θέλει να σε φάει ωμό. Ο Αύγουστος θέλει …α όχι ομοφυλοφιλίες στο Ημερολόγιο. Στη Σάσα αρέσει να τη δένουν και με ρωτάει αν έχω το σωστό εξοπλισμό . Ή να φέρει αυτή; Η Πένυ ζωγραφίζει την ώρα που κάνει έρωτα. Προσπαθώ να ενημερωθώ για τον Σουλτάνο με τον Πορδητή και πρωι πρωί μου πέφτουν τα πρακτορεία με τις επαγγελματίες και τα ηλεκτρονικά πορνοκαρτούν.

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ξημερώματα ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στο Παρίσι. Ενημέρωνε 15 ώρες τις γαλλικές αρχές για το θαύμα της ανάθεσης του παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ επί Προεδρίας του. Δεν είναι χρυσοδάκτυλος, ήταν χρυσοπόδαρος. Δεν έφαγε τον Άμπακο αυτός. Τον Αγλέουρα;

 

Δημήτρης Τζουμάκας