“ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ” | ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΛΑΝΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΖΤΡΕΚΟΥ

In Εικαστικά, ΤΕΧΝΕΣ by mandragoras
«Υπηρέτης δύο αφεντάδων», η γνωστή κωμωδία του Κάρολου Γκολντόνι βρίσκει κάποιες φορές εφαρμογή στην καθημερινή ζωή, ακόμα και στον Πολιτισμό.

Είναι η περίπτωση εικαστικών που υπηρετούν ταυτόχρονα και καθόλου αμελητέα την λογοτεχνία όπως ο ζωγράφος Γιώργης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΖΤΡΕΚΟΣ κι ο γλύπτης Άγγελος Γαλάνης , που ανοίγουν την Παρασκευή 22 Φλεβάρη στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη την έκθεση με τίτλο «ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ».

Μια έκθεση που συνεχίζεται από Τετάρτη 5 Μαρτίου με εικαστικά έργα διάσημων ποιητών όπως ο Μάρκος ΜΕΣΚΟΣ, ο Μανώλης ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ και ο Τάκης ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, σε μια αναπάντεχη εφαρμογή του αφορισμού «αν η Ζωγραφική είναι Ποίηση χωρίς λέξεις, η Ποίηση είναι Ζωγραφική χωρίς χρώματα».

Ο υπογράφων έτυχε να συνδέεται με αυτούς τους μεγάλους ποιητές με βαθειά φιλία και συνωμοτική δραστηριότητα ανήκοντας στην ίδια πολύπλαγκτη ιδεολογική όχθη της Αριστεράς.

Και ως συλλέκτης να έχει αποκτήσει εικαστικά τους έργα τον καιρό που δεν υπήρχε η υποψία της απουσίας των δημιουργών αφού είναι στην οικονομία της ανθρώπινης φύσης η παράλογη αισιοδοξία της Αιωνιότητας που αντιβαίνει την εγκαθιδρυμένη βεβαιότητα της απώλειας.

Και είναι η απώλεια του Μάρκου Μέσκου, που η ζωή του τέλειωσε μαζί με τον προηγούμενο χρόνο, η αφορμή για την έκθεση αυτή που αφιερώνεται στην μνήμη του ως ελάχιστο δείγμα θαυμασμού και θλίψης.

Επιμέλεια: Γιώργος Γρηγοριάδης
Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ

Πινακοθήκη Γρηγοριάδη: Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο
Τηλέφωνο Γραμματείας: 2102719744
Στάση ΗΣΑΠ: Ηράκλειο
www.pinakothikigrigoriadi.eu

Ωράριο λειτουργίας:
Τετ-Πέμ-Παρ: 11:00-14:30 & 18:00-21:00
Σάβ & Κυρ: 11:00-14:30
Δευτέρα & Τρίτη κλειστά

Διάρκεια έκθεσης: Από 22/02/2019 μέχρι 03/03/2019

Είσοδος, όπως πάντα, Ελεύθερη.