Δίκαια διάκριση για τον Χάρη Μελιτά από την Ακαδημία Αθηνών

In Uncategorized by mandragoras

 

Μόλις ανακοινώθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2020 με τις Εξαιρέσεις του Χάρη Μελιτά εκδ. Μανδραγόρας, να βραβεύεται από την Ακαδημία στην ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ: «για βράβευση αξιόλογου ποιητή, στον κ. Χάρη Μελιτά για τη συλλογή του εξαιρέσεις (Εκδόσεις Μανδραγόρας, 2018)».

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως οι εξαιρέσεις έχουν ως εξώφυλλο έργο του Γεώργιου Φραγκάκη, ενώ το σώμα του βιβλίου κοσμούν σχέδια των Γεώργιου Φραγκάκη – Ίριδας Κολλιδά. Η εισαγωγή είναι της Αγγελικής Αποστολοπούλου. Την επιμέλεια της έκδοσης έκανε η Τζέλα Ασπρογέρακα-Γρίβα.

Χαιρόμαστε για τη διάκριση του αγαπημένου μας Χάρη Μελιτά με τον οποίο την τελευταία 40ετία μας ενώνουν μνήμες και έργα. Από το ξεκίνημα σχεδόν του Μανδραγόρα χρονολογείται η συνεργασία μας στον Μανδραγόρα με πρώτο του βιβλίο Η νύχτα στο πιάνο [22+1 Μουσικά ποιήματα”], 1995.

Από τον Μανδραγόρα επίσης κυκλοφορούν και τα Ποιητικά βιβλία του Χάρη Μελιτά Πατέ στρουθοκαμήλου, [41 χαϊκού με τίτλο], 2008, Εραστής ειδώλων, 2009, Γλώσσα λανθάνουσα, [50 χαϊκού με τίτλο], 2010, Μαύρη σοκολάτα, [50 χαϊκού με τίτλο], 2011, Παράσταση ήττας, 2012, Ποτάμι κόκκινο, Αθήνα 2013, Η διαθήκη, 2013, Άρωμα Σκουριάς, Χαϊκού, 2014, Κυνηγώντας τον δολοφόνο μου, 2015, Ελεύθερη πτώση και τα διηγήματα Το κάπα του κόνδορος, ενώ έχει στο ενεργητικό του δυο ακόμη βιβλία ποίησης το 2020: μένοντας σπίτι” [50 χαϊκού για την καραντίνα] και η Ακολουθία, δίγλωσση έκδοση με μετάφραση του Γιώργου Νικολόπουλου, εκδ. Γκοβόστη.

ΕΥΓΕ ΧΑΡΗ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ Σε αγαπάμε πάντα κι ευχόμαστε δυναμική συνέχεια.

“Μ”