Ατομική έκθεση της εικαστικού Ιωάννας Μπουζίκα με τίτλο “Got the juice”

In Εικαστικά, ΤΕΧΝΕΣ by mandragoras

 

 

Την Πέμπτη 2/7 και την Παρασκευή 3/7 στις 19.30 στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Pow Wow εγκαινιάστηκε η ατομική έκθεση της ελληνίδας εικαστικού Ιωάννας Μπουζίκα με τίτλο Got the juice.

Μετά από τρία χρόνια περιπλάνησης σε Γερμανία και Αμερική, η Ιωάννα Μπουζίκα επιστρέφει χαρούμενη, γεμάτη παλμό και όρεξη, με νέα διάθεση και ανάγκη για επικοινωνία και σύνδεση, να μας παρουσιάσει την καινούργια της δουλειά, που είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Τα έργα της είναι αυτόματα και αυθόρμητα, με μοτίβα που επαναλαμβάνονται μέσα σε γεωμετρικά σχήματα, που άλλες φορές αρκεί η επανάληψή τους και άλλες φορές ενσωματώνονται σε ανθρώπινες μορφές. Κάποια είναι ζωγραφισμένα με ακρυλικά σε χαρτόνι, καμβά και ύφασμα, άλλα με πενάκι σε χαρτί ενώ αλλά είναι εγχάρακτα. 
 
Η ίδια δηλώνει: «Είμαστε εμείς που θέλουμε το σεβασμό, την αλληλεγγύη, την επικοινωνία, την ενότητα και την ισότητα. Είμαστε δυνατοί, είμαστε μαζί. Έχουμε ζωή, έχουμε φωνή, έχουμε ενέργεια…ζουμί. Έχουμε ψυχική και σωματική διέγερση. Μέσα σ αυτή τη πραγματικότητα, ξεφορτώνομαι το μούδιασμα, ξηλώνω τη μονωτική ταινία που με έχω τυλίξει. Ζωγραφίζω με τα χρώματα που νιώθω τον κόσμο γύρω μου, σχεδιάζω με τα σχήματα που θωρακίζω τη πυγμή μου. 
Ο κόσμος αυτός δεν σου μοιάζει 
Το χώμα καίγεται, βρωμάει πλαστικό που λιώνει. 
Ποτέ δεν τελειώνει, ποτέ δεν τελειώνει.
Ο κόσμος αυτός δεν σου μοιάζει. 
Όμως σε βρήκα εκεί να φωνάζεις για ανάσα και αλήθεια. 
Σ΄ αγαπώ και θέλω να φωνάζεις:
It’s us who got the juice!»
 
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο κίνημα #blacklivesmatter  
 
Διάρκεια έκθεσης : 2/7-16/10/2020  
 
 
POW WOW 
Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού
Γράμμου 30, Μαρούσι 15124
2106121999 | powwow.gr