Άγγελος Αδαμάκης * κείμενα

In Λογοτεχνία, Πεζογραφία by mandragoras

 

Εφαρμογή

Θυμάμαι την πρώτη φορά που στάθηκες μπροστά μου, φορούσες το γέλιο της Κάλι και το άρωμα της Αφροδίτης, μα εγώ φλανέρ, αόρατος ορατικός, διαχέοντας την ουσία της γέννησης, εγώ τίποτα… τίποτα δεν σου προσέφερα από τα δικά μου εκτός από ένα «ευχαριστώ αλλά δεν…» και ένα ξερό -δίχως κανένα θαυμαστικό- δουλεμένο από τον Ήφαιστο του σκοτεινού «είσαι υπέροχη» και προχώρησα. Σε κατέγραψα μαζί με κάθε άλλο σημαντικό στην μικρής χωρητικότητας κάρτα μου και σαν έκατσα να ξαποστάσω στον κήπο της ελπίδας, οι πεταλούδες μας, ένας Ντιέγκο και μία Φρίντα, ζωγράφισαν την ψυχή σου στο χώρο και σε θυμήθηκα…
«Υπάρχεις στο ακάς των ποιητών Αστερίδα μου!» βροντοφώναξε ο νους, γραπώνοντας το χαμόγελο των αγγέλων και των δαιμόνων.
Να σε σκουντήσω μου ψιθύρισε ο κυρτοδάκτυλος που τάραξε τα αγριόχορτα, να σε θαυμάζω μου μήνυσε το κοκκινέλλη που στάθηκε στον καρπό μου.. και τα δύο στις υπηρεσίες του Έρωτα, όχημα της γραφής του εγώ, ούτε υπηρέτης ούτε μισθοφόρος, στην καθομιλουμένη «εφαρμογή» συναισθηματικά αγγελιοφόρος, μεροληπτικά μοναχός, αμερόληπτα Σίσυφος…
Το ξύπνημα είναι ευχή και κατάρα μονάχα του κοιμισμένου.


Αποκάλυψη

Στο λιοπύρι, στην τσιμεντένια γειτονιά των αγγέλων, κρίνα οι έμποροι μοιράζουν μαζί με χρυσάνθεμα, υψωμένο κρατούν το λάβαρο της ορθοδοξίας στην κατηφόρα της Θεοτόκου προς την αγάπη του μονάκριβου γιου της.
Στάλα στάλα οι στιγμές ταξιδεύουν στο σύστημα, γεμίζουν τ΄αδειανά μας ποτήρια οι χαρές και οι λύπες, σβήνουν τις φλόγες από τις πυρωμένες επιθυμίες ενός σκηνοθετημένου δράματος.
Ευλογημένοι οι άπιστοι, άπληστοι, γελούν στην τραγωδία τους και οι λουσμένες με τις ακαθαρσίες τους ευλογημένες κι αυτές, μύρονται στην κωμωδία τους.
Στάλα στάλα μάνα με γέλια και δάκρυα την πλάνη σου μην σκορπάς στον βούρκο της αποχέτευσης.
Στα πράσινα φύλλα του δέντρου, στον διψασμένο Φοίνικα και στην Κίρκη, τον Έρωτα δεν ξύπνησες.
Εγώ με μία ματιά μου κλείνω το μάτι σε αυτήν που δεν αντάμωσες ακόμα και τον ρωτώ «ποιός είμαι;»

***

Ο Άγγελος Αδαμάκης γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1978 στην Αλεξανδρούπολη και σήμερα κατοικεί στο Ρέθυμνο. Ξεκίνησε να γράφει το 2016, με την μέθοδο της αυτόματης γραφής (ελεύθερος συνειρμός). Τον Ιούνιο του 2018 εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Reality is Imaginary» (kdp.αmazon.com) και τον Απρίλιο του 2021 εκδόθηκε το έργο του «Το Ντεκρεσέντο Ενός Τσαρλατάνου» (Ιδιωτική έκδοση) . Έχει επίσης ολοκληρωμένο ένα κινηματογραφικό σενάριο με τίτλο «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» (Κατοχυρωμένο στην Ε.Σ.Ε). Έργα του έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, κάποια περιέχονται σε ανθολόγια που έχουν εκδοθεί από λογοτεχνικούς συλλόγους και κάποια έχουν δημοσιευτεί από λογοτεχνικά και εναλλακτικά ηλεκτρονικά περιοδικά.