To hashtag «Luvnart» δημιουργήθηκε περίπου έναν χρόνο πριν από την εταιρεία δερματοστιξίας (ταττού) και όχι μόνο Luvnroll. Στόχος της εταιρίας ήταν και είναι μέλη της με πρότερη εμπειρία στον εικαστικό κόσμο να ηγηθούν μιας σειράς καλλιτεχνικών εκθέσεων στον επαγγελματικό τους χώρο. Η εικαστική έκθεση που «τρέχει» αυτή την περίοδο υπό τον τίτλο «Luvnroll Exhibition/ Πειραματικό Εργαστήριο Illustration- Comics- Animation ΑΣΚΤ» έχει επιμελητή της τον Γεώργιο Συδοριάδη (Cido), τελειόφοιτο φοιτητή της ΑΣΚΤ, ο οποίος ξεκίνησε τις σπουδές του με τον Χρόνη Μπότσογλου και αργότερα με τον Γιώργο Λαζόγκα. Είναι πλέον συνεργάτης δερματοστίκτης (tattooer) της εταιρίας με μια πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των tattoo σε Ελλάδα και Κύπρο.
Λίγα λόγια για την έκθεση:
Το ακαδημαϊκό έτος 2015- 2016 στην Ανωτάτη Σχολή της Καλών Τεχνών της Αθήνας, ξεκίνησε τη λειτουργία του το πειραματικό εργαστήρι στο χώρο Χαρακτικής με τίτλο «Illustration, Comics, Animation», με υπεύθυνους τον καθηγητή Μιχάλη Αρφαρά και Γιάννη Σταμούλη.
Σκοπός της δημιουργίας αυτού του εργαστηρίου είναι να διδάξει στους φοιτητές της ΑΣΚΤ την αισθητική και τις τεχνικές της δημιουργίας της εικονογράφησης, των κόμικς και του κινούμενου σχεδίου. Τα συγκεκριμένα καλλιτεχνικά πεδία έχουν καταξιωθεί εγχώρια και διεθνώς καθώς χαρακτηρίζονται από μεγάλη κοινωνική πρόσβαση και απήχηση. Επιπλέον, σημαντικό ζητούμενο του εργαστηρίου αποτελεί η ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων και των θεωρητικών γνώσεων πίσω από αυτά τα γνωστικά αντικείμενα και τέλος οι επαγγελματικές δυνατότητες των αποφοίτων αφού ολοκληρώσουν επιτυχώς τον κύκλο σπουδών τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι φοιτητές σ’ αυτό το πειραματικό εργαστήρι διδάσκονται την εικαστική χρήση του σχεδίου, του χρώματος, της σύνθεσης και παράλληλα μαθαίνουν ειδικές δεξιότητες και τεχνικές για τη δημιουργία ολοκληρωμένων εικαστικών έργων.
Στο εργαστήριο συμμετέχουν οι:
Θάλεια Βασιλείου, Γιάννης Γαλαίος, Μάρκος Ευλογημένος, Νατάσα Θεοδώρου, Γεωργία Θεολόγου, Γιώργος Καλοκαιρινός, Ευαγγελία Καλύβα, Γιάννης Καλύβης, Μαρία Κορομπίλη, Δέσποινα Μανώλαρου, Κυριακή Μαυρουδή, Κωνσταντίνα Μπαλοδήμα, Λένια Πλατανιά, Ελένη Σταυριανίδου, Λίνα Στεφάνου, Χρήστος Σχίζας, Καλλιόπη (Κέλλυ) Τσανάκα, Μάρκος Τσίκας, Κατερίνα Φράγκου.
Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια από τα έργα της έκθεσης μαζί με ένα μικρό βιογραφικό των δημιουργών τους:
Η Γεωργία Θεολόγου γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα όπου παράλληλα σπουδάζει στο 5ο έτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Με ειδίκευση στην ζωγραφική και στην εικονογράφηση και επιρροές από την αισθητική των γραφικών Τεχνών και των ψηφιακών μέσων, δημιουργεί εικόνες με κύριο προσανατολισμό την εικαστική παραστατική τέχνη. Τα θέματα που πραγματεύονται ποικίλουν μέσα από απεικονίσεις ανθρωποκεντρικών καταστάσεων, όπου ο άνθρωπος και το περιβάλλον που τον συνοδεύει συνομιλούν για την απόδοση του αισθητικού και του συμβολικού νοήματος.
H Ελένη Σταυριανίδου είναι εικοσιενός ετών. Είναι φοιτήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο τρίτο έτος των σπουδών της. Ασχολείται με το κόμικ, το digital painting, το Illustration και το concept art όπως επίσης και με την καλλιγραφία (αντικείμενο πάνω στο οποίο έχει παρακολουθήσει σχετικό σεμινάριο).
Η Κυριακή Μαυρουδή γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Βρίσκεται στο 5ο έτος των σπουδών της στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και ασχολείται με την ζωγραφική και την εικονογράφηση. Αντλεί έμπνευση από την φύση και το ζωικό και φυτικό περιβάλλον καθώς επίσης πειραματίζεται συνδυάζοντας αυτά τα στοιχεία μεταξύ τους και δημιουργεί υβρίδια που πρωταγωνιστούν σε μια δική της μυθολογία. Χρησιμοποιώντας μελάνια και μολύβια αποτυπώνει στο χαρτί εικόνες που θυμίζουν στιγμιότυπα από ένα ψυχεδελικό παραμύθι.
Η Λένια Πλατανιά γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα, είναι επί πτυχίο φοιτήτρια στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και σπουδάζει ζωγραφική και χαρακτική. Δημιουργεί ρεαλιστικές εικόνες με θεματική τη δίκη της εκδοχή του memento mori .Στα έργα της πρωταγωνιστεί μια επιθετική φύση η οποία αφομοιώνει τον άνθρωπο συμβολίζοντας το δίπολο ζωής και θανάτου.
H Μαρία Κορομπίλη γεννήθηκe στην Αθήνα το 1997. Σπουδάζει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 2017 και είναι δευτεροετής. Στο πρώτο έτος φοίτησε στον τομέα της ζωγραφικής στο Β’ εργαστήριο του κ. Χαρβαλιά Γιώργου ενώ στο δεύτερο έτος στον τομέα χαρακτικής στο Β’ πειραματικό εργαστήριο Illustration-Comics-Animation του κ. Αρφαρά Μιχάλη. Ασχολείται με το σχέδιο, τη ζωγραφική και το τρισδιάστατο οριγκάμι. Έχει συμμετάσχει στην έκθεση «ΕΚΠΛΗΞΗ VI» στο artAZ το Μάρτιο του 2015.
Ο Γιάννης Καλύβης ξεκίνησε ως street artist το 2005 στην Αθήνα όπου και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό όπου απέσπασε το δεύτερο βραβείο (ART IN A BOTTLE). Λίγο αργότερα συμμετείχε στην Art Αthina (2014) στην ομιλία του κ. Μάνου Στεφανίδη δημιουργώντας μια τοιχογραφία με θέμα την gallery «ΖΥΓΟΣ». Απ’ το 2015 και έπειτα είναι στην Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Ο Γιώργος Καλοκαιρινός είναι τεταρτοετής φοιτητής στην ΑΣΚΤ. Έχει σπουδές στην σκηνοθεσία και στο 3d σχέδιο στον όμιλο Ακμή. Η ειδικότητά του είναι στο traditional και digital illustration. Το βασικό του ενδιαφέρον κινείται στο game development, στο concept art και στο illustration.
Ο Γιάννης Γαλαίος την παρούσα στιγμή σπουδάζει στο 5ο έτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Στην Αθήνα – Β’ Εργαστήριο Χαρακτικής. Έχει συμμετάσχει σε Έκθεση Ζωγραφικής Στο Marble Αrt Center ( Street Art ) το 2017, σε έκθεση Ζωγραφικής στο ” Άνω Ποταμών” τα έτη 2014 , 2015, 2016 και αλλού.
Η Καλλιόπη Τσανάκα γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Κατά το έτος 2017 εισήχθη στην ΑΣΚΤ και επέλεξε το Β΄Εργαστήριο Ζωγραφικής του κύριου Χαρβαλία. Στο δεύτερο έτος μεταπήδησε στο Β΄Εργαστήριο Χαρακτικής (Πειραματικό Εργαστήριο) Illustration, Animation, Comics του κυρίου Αρφαρά.
Η Δέσποινα Μανώλαρου γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα και ζει στον Πειραιά. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια της ΑΣΚΤ και παράλληλα ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών και ενήλικων εντύπων, το comic και το character design. Οι επιρροές της πηγάζουν τόσο από τον κόσμο της κλασικής λογοτεχνίας και της ποίησης όσο και από τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου της πόλης. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα το concept art, η σκηνοθεσία και η σκηνογραφία εικαστικών κόσμων.